Κοζάνη – Σ. Κωνσταντινίδης: Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ κοντά στον Έλληνα παραγωγό

“Με τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, που θα ψηφιστεί αύριο με το Σχέδιο Νόμου για τον Οργανικό Νόμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Κυβέρνηση πραγματοποιεί τη δέσμευσή της για την άμεση στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό”.

Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι με την τροπολογία ρυθμίζεται εξαιρετικά η δυνατότητα αποζημίωσης για το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής, αλλά και η χορήγηση προκαταβολής του 40%, το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικά μάλιστα προβλέπεται η αποζημίωση και για τις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο. Τέλος, προβλέπονται ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ βρίσκονται κοντά στον Έλληνα παραγωγό, τονίζοντας ότι, όπως είχε δεσμευτεί  ο Πρόεδρος του σήμερα 21 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για απώλεια πραραγωγής, κυρίως για ζημιές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ετήσιο 2017».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος