Κοζάνη – Σ. Κωνσταντινίδης: «Αποζημίωση των καλλιεργειών που επλήγησαν στο προανθικό στάδιο»

Tο επόμενο διάστημα, πιθανότατα εντός του 2021, θα εκδοθεί η ΚΥΑ για την αποζημίωση των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν κατά το προανθικό στάδιο. Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης  υπενθυμίζει ότι με διατάξεις του Ν. 4820/21 για τον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», προβλέφθηκε η καταβολή προκαταβολής μέχρι το 40% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης για όσους υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες κατά το προανθικό στάδιο, από Ειδικό Πρόγραμμα, κατόπιν έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για όλες τις ζημιές της περιόδου από 15.2.2021 έως και 20.4.21 που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Όπως δήλωσε  ο κ. Κωνσταντινίδης, πρόκειται για πολύ σημαντικό ζήτημα, που αφορά πολλούς παραγωγούς της ΠΕ Κοζάνης, στους Πύργους, στο Μεσόβουνο και αλλού, οι οποίοι, με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, θα μπορέσουν να αποζημιωθούν, κατ’ εξαίρεση μάλιστα του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τους αγρότες του τόπου, τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, η ενίσχυση αυτή είναι ζωτικής σημασίας και γι’ αυτό θα συνεχίσει όπως αναφέρει, τη στενή παρακολούθηση του θέματος μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος