Κοζάνη: “Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει”, αλλά ζει- Στην Δ. Μακεδονία την ερχόμενη βδομάδα ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης .

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια του 1ου Αναπτυξιακού fοrum που έγινε στην Κοζάνη.

Το 1ο Αναπτυξιακό forum με τίτλο  “Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει” πραγματοποιήθηκε, με στόχο την  εθνικοποίηση του θέματος της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης.

Για θαρραλέα απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας για την απολιγνιτοποίηση έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος για θέματα δίκαιης μετάβασης,  στην διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ενώ στάθηκε στον κοινωνικό διάλογο που έχει ξεκινήσει.

Κοζάνη: “Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει”, αλλά ζει- Στην Δ. Μακεδονία  την ερχόμενη βδομάδα  ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης .

“Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο των αναπτυξιακών προγραμμάτων, αλλά και της προσοχής της Ε.Ε ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.  Υπογράμμισε  ακόμα ότι  η περιοχή  αλλάζει βάζοντας τέλος  στην μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη και προχωρά στην αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας,  επενδύσεις και  νέες προοπτικές. Σημείωσε δε πώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επενδυτές. Ετοιμάζονται 3 νόμοι για την διαμόρφωση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφιέρωσε το συνέδριο στον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μίχαλο.  Τόνισε πως «Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει, αλλά ζει» και ότι δυο χρόνια μετά την φιλόδοξη πρόταση του πρωθυπουργού, η περιοχή παραμένει «πρωτεύουσα» της ενέργειας είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η δίκαιη μετάβαση είναι στρατηγική πολιτική και διαμορφώνει ένα νέο μοντέλο, επεσήμανε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι η  περιοχή χρειάζεται δράσεις και προτάσεις.  Στόχος, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εδώ μαρτυρά το ενδιαφέρον. Για σημαντική πρωτοβουλία του ΕΒΕ, που μπορεί να δώσει απαντήσεις στην αγωνία των κατοίκων της περιοχής,   έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΕΒΕ ανταποκρίνεται στον ρόλο του στην πιο κρίσιμη περίοδο για όλους.Κοζάνη: “Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει”, αλλά ζει- Στην Δ. Μακεδονία  την ερχόμενη βδομάδα  ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης .

Να σκεφτεί η κυβέρνηση αν πρέπει πρώτοι να προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση την ώρα που το ενεργειακό κόστος αυξάνεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο  Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενώ για την ανάγκη παράτασης του χρόνου απολιγνιτοποίησης αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος  της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καβαθάς.

Χρήσιμη ημερίδα για την επόμενη εποχή, έστω και με διαφορετικές κρίσεις, χαρακτήρισε την προσπάθεια του ΕΒΕ Κοζάνης, ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ, Κωστής Μουσουρούλης καθώς όπως είπε πρέπει να αξιοποιηθεί αυτήν προσπάθεια και να υπάρξει σύνθεση προτάσεων. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αρκαδίας, κ Τρουπής αναφέρθηκε στην κοινή  συλλογική προσπάθεια που γίνεται για την επόμενη ημέρα ώστε και οι δύο περιοχές που βρίσκονται υπό μετάβαση να αλλάξουν προς μία καλύτερη κατεύθυνση.

Την ημερίδα παρακολουθήσαν πλήθος  φορείς και επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές της περιοχής, αλλά και η Δ/ντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Το Φόρουμ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και διεξείχθει στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη Δέσποινα ΑμαραντίδουΚοζάνη: “Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει”, αλλά ζει- Στην Δ. Μακεδονία  την ερχόμενη βδομάδα  ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος