Κοζάνη: Προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την προετοιμασία και την διανομή του εκλογικού υλικού στα 368 εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Κοζάνης.

Το υλικό θα παραλάβουν οι εκπρόσωποι των 5 Δήμων του Νομού. Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στην Π.Ε. Κοζάνης ανέρχονται σε 160.262.

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 21 Μαΐου θα ψηφίσουν 3974 Δυτικομακεδόνες οι οποιοί έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Για την ΠΕ Κοζάνης το σύνολο των ετεροδημοτών σε άλλες εκλογικές περιφέρειες ανέρχεται στους 1805. Κάλπες για τους ετεροδημότες έχουν στηθεί στις εξής εκλογικές Περιφέρειες:

Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας Αττικής, Πειραιά, Ηρακλείου, Λασιθίου.

Αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών Κοζάνης υπάρχουν 1 στην Ημαθία, 2 στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αττική, ενώ στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες είναι μεικτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδυ της Κυριακής θα μεταδοθούν με 2 τρόπους, από τις ειδικές φορητές συσκευές που διαθέτουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και μέσω των Π.Ε. με τηλεφωνική αναμετάδοση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος