Κοζάνη: «Πάρε ανάσα και μίλησε»

Με κεντρικό σύνθημαQ «Πάρε ανάσα και μίλησε», ο Δήμος Κοζάνης και η Ελληνική Αστυνομία, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη και των δύο φορέων.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δημοτών, γονέων, παιδιών, μαθητών, καθώς και όλων των φορέων σχετικά με την προσπάθεια προστασίας κάθε ανήλικου, που ζει ή εκτίθεται σε περιβάλλον παραμέλησης ή κακοποίησης και χρειάζεται βοήθεια.

Σε συνάντηση των μελών της ομάδας εργασίας, αποφασίστηκε η υλοποίηση δύο δράσεων ενημέρωσης μέσα στον Ιούνιο του 2023, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης και στο Δημοτικό Κήπο, με στόχο την προστασία των ανήλικων παιδιών από κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είτε στο σχολικό τους περίγυρο.

Επιπλέον, οι φορείς θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό, όπου θα αναγράφονται τα σημεία αναφοράς για έκκληση βοήθειας από κάθε ανήλικο ή πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι κάποιο παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Ηλίας, Τσιότσιας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η αναπληρώτρια διευθύντρια Κοινωνικής Προστοστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Άννα Παπαντωνίου, η υπαστυνόμος Β΄ Τσιαούση Βασιλική, η αστυνόμος Β’ Ελένη Τσικρίκη, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κοζάνης Σεννή Μαρίνα, καθώς και η υπεύθυνη προστασίας ανηλίκων των παιδικών σταθμών, Κωνσταντίνα Σιούτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος