Κοζάνη: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Κρόκος – Εμφιαλωμένα νερά προμηθεύονται οι κάτοικοι

Με εμφιαλωμένο νερό καλύπτουν τις ανάγκες τους οι κάτοικοι της ΤΚ Κρόκου στον Δήμο Κοζάνης, μετά και την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για απαγόρευση της χρήσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Κοζάνη: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Κρόκος – Εμφιαλωμένα νερά προμηθεύονται οι κάτοικοι

Η έντονη δυσοσμία στο νερό που διαπιστώθηκε από τους κατοίκους του Κρόκου κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες που προχώρησαν στην απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού, ενώ παράλληλα ερευνώνται τα αίτια και γίνονται εργαστηριακοί έλεγχοι με δειγματοληψίες που λαμβάνονται και αποστέλλονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους από τη ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε δεν επιτρέπεται οι κάτοικοι του Κρόκου να πίνουν το νερό του δικτύου αλλά και να το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα, παρά μόνον για την προσωπική τους υγιεινή.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ προτρέπει τους κατοίκους να προχωρήσουν στο άδειασμα της υδραυλικής εγκατάστασης των οικοδομών τους, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Κοζάνη: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Κρόκος – Εμφιαλωμένα νερά προμηθεύονται οι κάτοικοι

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης δηλώνει πώς οι απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και μόλις διασφαλιστεί πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα θα ενημερωθούν αμέσως οι κάτοικοι της Τ.Κ. του Κρόκου. Ωστόσο οι κάτοικοι μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά από τον χώρο του παλιού Δημαρχείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος