Κοζάνη: Πανκοζανίτικη συγκέντρωση συνταξιούχων

Πανκοζανίτικη συγκέντρωση διοργανώνουν οι  Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 11:00, στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης, διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους,  «ό,τι με την βία έχει αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους και ό,τι έχουν πληρώσει σε όλη τους την ζωή για να ζήσουν με αξιοπρέπεια».

Οι συνταξιούχοι της Κοζάνης διεκδικούν την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και τη δημιουργία αιμοδυναμικής μονάδας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Ενώ τα γενικότερα αιτήματα που θέτουν έχον να κάνουν με την αύξηση των συντάξεων, την επαναφορά των δώρων, την καταβολή των αναδρομικών 2015 – 2016, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, σύνταξη χηρείας στο 70% του αποθανόντος, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις  συντάξεις, καταβολή των συντάξεων σε όσους χρωστάνε στα Ασφαλιστικά Ταμεία με ρύθμιση των χρεών, κατάργηση Δημοτικών Τελών για συνταξιούχους με ετήσια σύνταξη έως 12.000 ευρώ και η εθνική σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

Παράλληλα διεκδικούν, να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ να εξοπλιστεί με όλα τα αναγκαία  τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος