Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος – “Η Κυβέρνηση να δεχτεί την τροπολογία για τους οικισμούς “φαντάσματα” της Δ. Μακεδονίας”

Σε κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προχωρά ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς, όπως αναφέρει, η Κυβέρνηση έχει ξεχάσει και δεν έχει δώσει παράταση για το 2024 στην ειδική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ που ισχύει εδώ και χρόνια για τα ακίνητα σε συγκεκριμένους οικισμούς – “φαντάσματα” των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, που είναι σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, σε μετεγκατάσταση ή πολεοδομικά ανενεργοί.

Η παράταση, εάν η Κυβέρνηση την κάνει δεκτή, αφορά:

 Τα ακίνητα εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ο οποίος έχει απαλλοτριωθεί αναγκαστικά

-Τα ακίνητα των  οικισμών, οι οποίοι είναι πολεοδομικά ανενεργοί βάσει Προεδρικού Διατάγματος από τις 5.12.2002, των κοινοτήτων Πεπονιάς,  Πολύλακκου, Πυλωρίου, των οικισμών Αξιοκάστρου και  Κλήματος της κοινότητας Αξιοκάστρου και των οικισμών Τραπεζίτσας και Πανάρετης της κοινότητας Τραπεζίτσας, του Δήμου Βοΐου.

Και τα ακίνητα, βάσει της απόφασης μεταφοράς των κοινοτήτων και οικισμών της Π.Ε. Γρεβενών:  Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσόλακκου.  Ο κ. Κουκουλόπουλος, καταθέτει την Τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς είναι ο Ειδικός Αγορητής για το Νομοσχέδιο, ως Τομεάρχης Οικονομικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος