Κοζάνη: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Κοζάνης», υπέγραψαν χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για τον ακριβή και λεπτομερή σχεδιασμό ενός νέου υπερσύγχρονου καταφυγίου ζώων συντροφιάς, που να πληροί τις απαιτήσεις τόσο της ελληνικής νομοθεσίας όσο και των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 67.156 € από τον Τοπικό Πόρο, ενώ εξασφαλισμένη είναι και η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου,  με 372.000 από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και με 72.000  από ιδίους πόρους του δήμου.  Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης αναφέρει ότι η μελέτη και η κατασκευή του νέου καταφυγίου, έρχεται να προστεθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, λειτουργεί το υπάρχον καταφύγιο ζώων συντροφιάς, εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων, ενώ λειτουργεί και το νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στην ενίσχυση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων. Παράλληλα, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την υιοθεσία των αδέσποτων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος