Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Αρχαία Ελλάδα στο διαδίκτυο» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, στον οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του Α1 και Α2 του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης. Με βασικό κορμό το κλασικό έργο της Οδύσσειας και την υπόθεση να εξελίσσεται εάν υπήρχε διαδίκτυο την εποχή εκείνη οι μαθητές δημιούργησαν την ιστορία τον Οδυσσέα να αναζητά την Ιθάκη με δυο διαφορετικές εκδοχές. Η ομάδα των μαθητών του Α2 επέλεξαν να ασχοληθούν με την συνετή χρήση του διαδικτύου όπου ο Οδυσσέας θα έπλεε μόνο στα ελληνικά χωρικά ύδατα την οποία ονόμασαν odysseia.gr , και η ομάδα των μαθητών του Α1 με το όνομα odysseia. com, παρουσιάζει την εκδοχή με την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου με τον Οδυσσέα να περιπλανιέται σε όλη τη Μεσόγειο.
Οι μαθητές και των δυο ομάδων αφού έγραψαν τα κείμενα και τους διαλόγους, σκίτσαραν και χρωμάτισαν τις σκηνές, ηχογράφησαν τους διαλόγους , δημιούργησαν ένα 15λεπτο βίντεο με την βοήθεια των καθηγητών τους με το οποίο και συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης Δώρα Μουστάκα υπογράμμισε την σημαντικότητα του εγχειρήματος, που όπως είπε έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις δύο διασκευές της Οδύσσειας, συγγράφοντας εκ νέου και σκηνοθετώντας με ευφάνταστο τρόπο ένα κλασσικό έργο.
Η κ. Μουστάκα σημείωσε ακόμα ότι η εργασία αποτέλεσε αφορμή για να εξασκήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους πάνω στη χρήση των Η/Υ και κυρίως να μάθουν να προστατεύονται από τους κινδύνους που εγκυμονεί η κακή χρήση του διαδικτύου.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος