Κοζάνη: Νιώθουν εγκλωβισμένα άτομα με σοβαρές παθήσεις αναπηρίας σε Βελβεντό και Σέρβια

Τουλάχιστον έξι άτομα με σοβαρές παθήσεις αναπηρίας, μετά το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων, αισθάνονται εγκλωβισμένα  στα σπίτια τους, γιατί φοβούνται την μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, με δεδομένο, ότι η εναλλακτική λύση, αυτή της γέφυρας Ρυμνίου, απαιτεί διπλάσιο χρόνο και μεγαλύτερες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Π Ε Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος, αναφέρει πως  τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από γονείς ΑΜΕΑ, που κατοικούν σε Βελβεντό και Σέρβια εκφράζοντας την αγωνία για την κατάσταση των παιδιών τους.

Προβληματίζονται για την μετάβαση τους στην Κοζάνη, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, που θα πρέπει να διανύσουν, μέσω της γέφυρας του Ρυμνίου, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι, η γέφυρα είναι επικίνδυνη.

Μάλιστα, ορισμένοι σκέπτονται την προοπτική να μετακομίσουν στην πόλη αναλαμβάνοντας εξ ιδίων το κόστος, αν και σε κάποιες περιπτώσεις βιοπορίζονται μόνο από τα αναπηρικά επιδόματα, μόλις 319 ευρώ,  χωρίς, καμία αύξηση από το 2009, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και της Πολιτείας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος