Κοζάνη: Νέος διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τον Ξενία – Μείωση στο μίσθωμα  

Μια ακόμα προσπάθεια και συγκεκριμένα η τρίτη κατά σειρά για να αξιοποιηθεί μέσα από μακροχρόνια μίσθωση το Ξενία Κοζάνης θα πραγματοποιήσει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μειώνοντας μάλιστα το ποσό της ετήσιας μίσθωσης ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρων επενδυτών.

Με ετήσιο μίσθωμα στις 28 χιλιάδες ευρώ για 40 χρόνια και παράταση 10 ετών, η ΕΤΑΔ προχωρά σε νέο μειονοτικό διαγωνισμό μετά τις δύο άκαρπες προσπάθειες, τόσο το 2022 όσο και στο 2023 με μίσθωμα στα 40.000 ευρώ και στα 36.000 ευρώ αντίστοιχα που δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Το οικόπεδο φιλέτο της πόλης που σήμερα ρημάζει εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο, αναμένεται να αναδειχθεί μέσα από το νέο διαγωνισμό της εταιρείας. Το εμβληματικό Ξενία της Κοζάνης, αναμένεται να αξιοποιηθεί πλήρως μετά από αυτή την εξέλιξη και εφόσον βρεθεί επενδυτής, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη σε επαγγελματίες, αλλά και κατοίκους, που ευελπιστούν να προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών.

Τα κονδύλια της μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση αναμένεται να αποτελέσουν κίνητρο για νέους επενδυτές. Το Ξενία Κοζάνης λειτούργησε ως ξενοδοχείο τριών αστέρων από το 1968 έως το 1998 διέθετε 60 κλίνες (30 δωμάτια), εστιατόριο και bar. Μετά το 1998 και την αποτυχημένη προσπάθεια εκποίησής του, εγκαταλείφθηκε με τις όποιες προσπάθειες να μην έχουν ευοδωθεί.

Κοζάνη: Νέος διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τον Ξενία – Μείωση στο μίσθωμα  

Το ιστορικό “μπαλκόνι” της Κοζάνης, που έχει μετατραπεί σε κτίριο φάντασμα, περιμένει την αναστήλωσή του από τη δεκαετία του 1998. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενία Κοζάνης ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ’60 από τον ΕΟΤ σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτόν από τον δήμο Κοζάνης. Λειτούργησε ως ξενοδοχείο εκμισθούμενο από τον ΕΟΤ σε διάφορους επιχειρηματίες. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στην φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ξενία όσο και οι επιχειρηματίες της πόλης ελπίζουν και εύχονται να ευοδωθεί αυτήν την φορά ο διαγωνισμός και να υπάρξει ενδιαφέρον για επενδυτικό σχέδιο που θα ξαναζωντανέψει το πάλαι ποτέ σημείο αναφοράς στην πόλη της Κοζάνης.

Στη νέα προσπάθεια η ΕΤΑΔ  Α.Ε. καλεί τους ενδιαφερομένους επενδυτές, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους γενικούς και ειδικούς όρους του διαγωνισμού.

Κοζάνη: Νέος διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τον Ξενία – Μείωση στο μίσθωμα  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος