Κοζάνη: Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας-Νίκος Καλογερόπουλος

Κοζάνη: Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας-Νίκος ΚαλογερόπουλοςΤο όνομα του αείμνηστου Νίκου Καλογερόπουλου θα φέρει από δω και στο εξής το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης, μετά και την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του.  Ο αείμνηστος καθηγητής  Νίκος Καλογερόπουλος, εξέχουσα φυσιογνωμία της περιοχής, υπήρξε εμπνευστής και υποστηρικτής της ιδέας για την ίδρυση του Μουσείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 επί Δημαρχίας  Πάρι Κουκουλόπουλου.

Κοζάνη: Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας-Νίκος ΚαλογερόπουλοςΑξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυσή του ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Κοζάνης με την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ). Το οράμά του για τη σημασία της τοπικής ιστορίας βρήκαν  την ένθερμη ανταπόκριση του Δήμου Κοζάνης, η οποία εμπράκτως εκφράστηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τάσα Σιόμου.

Το θέμα της μετονομασίας του Μουσείου εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι η επαναλειτουργία του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος