Κοζάνη: Με τον Γ. Σταθάκη συναντήθηκε ο Β. Μιχελάκης

Κοζάνη: Με τον Γ. Σταθάκη συναντήθηκε ο Β. ΜιχελάκηςΜε τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας προκειμένου να παρευρεθούν σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού, με θέμα την εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδαφίσεων. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο. Σε πρώτη φάση κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί και το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Πολεοδομίες, Δασαρχεία) όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Ο κ. Βασίλειος Μιχελάκης, συναντήθηκε και με τον Υπουργο κ. Αλέξη Χαρίτση, οπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ειδικότερα θέματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας τους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν να προχωρήσουν ταχύτατα οι από κοινού ενέργειες ήταν, η άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και να τεθούν σε ισχύ οι νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η ολοκλήρωση της ένταξής τους ως φορείς υποδοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας, η ενίσχυση της ταμειακής δυνατότητας και η δημιουργία υπηρεσιακής μονάδας στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος