Κοζάνη: Με συμπαραγωγή Φυσικού Αερίου Τηλεθέρμανση και Ηλεκτρικό ρεύμα

Τη συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θερμικής ενέργειας για την τηλεθέρμανση με Φυσικό Αέριο θα εξετάσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κοζάνης, όπως επισήμανε χθες (Τρίτη 16 Ιουνίου 2020) ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, μετά τη συνάντηση, που είχε τόσο ο ίδιος όσο και οι επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου με το Συντονιστή του Σχεδίου  Δίκαιης Μετάβασης, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

«Δεν έχουμε και πολλές επιλογές για να προβληματιστούμε σε ότι αφορά την μελλοντική λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης μετά το 2023, που εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, πάρα μόνο την δημιουργία σύγχρονης μονάδας Συμπαραγωγή Hλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης με Φυσικό Αέριο, που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Αναφερομένος στο θέμα της Τηλεθέρμανσης στην επόμενη ημέρα της απολιγνιτοποίησης, ο Συντονιστής του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης επισήμανε ότι θα πρέπει μέσα στο τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και στο Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης να εξασφαλιστούν όλες οι βιώσιμες λύσεις όχι μόνο για την Κοζάνη και τις πόλεις που έχουν σήμερα Τηλεθέρμανση, αλλά και για τις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

«Είμαστε εδώ για συζητήσουμε με όλους τους φορείς και μαζί θα γράψουμε το σχέδιο μετάβασης στην επόμενη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης, ο οποίος είναι θετικός στη συμπαραγωγή της ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με Φυσικό Αέριο.

Αναφερόμενος στο σχήμα της λειτουργίας του Εταιρικού σχήματος για τη λειτουργία αυτή ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μουσουρούλης, επισήμανε ότι θα πρέπει αυτό το σχήμα θα μπορούσε να λειτουργεί όχι για ένα αλλά για πολλούς Δήμους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος