Kοζάνη – Μ. Παπαδόπουλος: Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας εξαρτάται ακόμα από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

«Για ακόμη μια φορά σε διάστημα λίγων μηνών, επαληθεύεται ότι η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας εξαρτάται ακόμη από τις λιγνιτικές μονάδες  της ΔΕΗ. Επομένως είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε εφεδρεία.» Αυτό δήλωσε  ο βουλευτής της  Ν.Δ. και πρώην υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης και στη Δέσποινα Αμαραντίδου.

“Δε μπορεί  να υπάρξει ενεργειακή ασφάλεια χωρίς  τις ηλεκτρικές μονάδες. Είναι άκρως απαραίτητο η κυβέρνηση να τις διατηρήσει ενεργές και ανά πάσα στιγμή να μπαίνουν σε λειτουργία” τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.  Ωστόσο, ο βουλευτής Κοζάνης επεσήμανε ότι ξεκινά μια νέα εποχή όπου ο λιγνίτης μειώνεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι  δεν πρόκειται για βίαιη απολιγνιτοποίηση, όπως αρέσκονται, όπως είπε, κάποιοι να δηλώνουν.

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει μονάδες, πρόκειται για μονάδες που έχουν λήξει οι ώρες λειτουργίας τους. Η παραγωγή ενέργειας  των μονάδων αυτών θα ξεπερνούσε κάθε οικονομικό όριο» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα μετεγκατάστασης της Ακρινής ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και προτάσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο άμεσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., το σχέδιο της μετεγκατάστασης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί έως και τις 31.3.2021, παρόλα αυτά η μετεγκατάσταση του οικισμού δεν ξεκίνησε ποτέ και πρέπει να δοθεί μια απάντηση.

Στο  θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή, τόνισε ότι μελέτη εντάχθηκε για πρώτη φορά το 2014 και απεντάχθηκε από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη, όπως επισήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ, για να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, καθώς όπως υποστήριξε οι μεταφορές θα παίξουν σημαντικό ρόλο και για την επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης. «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ξεκινά  με τις καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την περιοχή μας, ωστόσο  θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει μέτρο σε όλα.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και δήλωσε ότι η Ν.Δ. έκανε την καλύτερη δυνατή διαχείριση κατά της πανδημίας, τονίζοντας ότι έχασε αρκετό χρόνο εξαιτίας της πανδημίας και έχει μπροστά της πολλά έργα να ολοκληρώσει. Απαντώντας σε ερώτηση εάν αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές, δήλωσε ότι “οι εκλογές ποτέ δεν ανακοινώνονται, αλλά δεν υπάρχει λόγος εκλογών, όπως το έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης”.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Δέσποινα Αμαραντιδού-Αγνή Τσίπου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος