Κοζάνη: Λαϊκή συνέλευση στο Βελβεντό για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια

Την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, κατά τη διάρκεια  έκτακτης συνεδρίασης.

Στη λαϊκή συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, στις 20:00, κλήθηκαν να παρευρεθούν, βουλευτές, ο περιφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι, επιστήμονες, αλλά και ο Δήμος Σερβίων.

Η  συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά την κοινοποίηση πρόσκλησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τις αντιρρήσεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια, που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

Από τις 13 ανεμογεννήτριες οι τέσσερις θα είναι στο Δήμο Βελβεντού και οι άλλες εννέα στους Δήμους Κατερίνης και Πέτρας. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, τόνισε ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα είναι  μια περιβαλλοντική καταστροφή, αφού θα καταλάβει συνολικά 6.800 στρέμματα με δόμηση 2.300 στρεμμάτων και η ισχύς του θα είναι 44,85 μεγαβάτ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος