Κοζάνη: Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα των Σερβίων ύστερα από νέα δεδομένα για διεύρυνση των ρωγμών

Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα των Σερβίων με αποψινή απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ύστερα και από τον συναγερμό που σήμανε πριν από λίγο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ασφάλειας της Γέφυρας, καθώς υπήρξαν νεότερες επιστημονικές πληροφορίες περί διεύρυνσής ρωγμών, την ώρα που επιταχύνονταν οι διαδικασίες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην γέφυρα και τις εργασίες αποκατάστασης που απαιτούνται.  

Συγκεκριμένα νωρίς σήμερα το βράδυ και ύστερα από νέες πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε, έλαβε τις πρώτες καταγραφές που δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών, γεγονός που δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, κακό σημάδι.

Μάλιστα ανακοίνωσε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι επιστρέφει στο γραφείο του καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος θέλει μαζί με τους επιστήμονες καθηγητές να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη από την οποία προέκυψε το άμεσο κλείσιμο της γέφυρας.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων , υπηρεσιακών παραγόντων και των Δημάρχων, Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού. Στην σύσκεψη αυτή είχε καταρχήν αποφασιστεί οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος