Κοζάνη: Κινητοποίηση ΣΕΕΕΝ «Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση»

Κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με σύνθημα «Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση», διοργανώνει το σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια την Τρίτη 1/2/2022, στις 8 το πρωί. Το σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια, διεκδικεί, να μην υπάρξει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση, να μην αυξηθεί η τιμή της και να παρθούν πίσω όσα ψηφίστηκαν. Το κράτος και η ΔΕΗ Α.Ε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης που προκύπτουν. Και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με τις απαραίτητες περιβαλλοντολογικές αναβαθμίσεις.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο, αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες ο κίνδυνος να παραμείνουν χωρίς θέρμανση χιλιάδες νοικοκυριά μέσα στο καταχείμωνο είναι υπαρκτός, ενώ σε περιοχές της πόλης της Κοζάνης το θερμικό φορτίο δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες. Αυτό, γιατί σε συνθήκες ψύχους το θερμικό φορτίο από τις μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και απαιτείται και η λειτουργία της 5ης μονάδας. Η ΔΕΥΑ Κοζάνης καλύπτει το κενό με την κατανάλωση πετρελαίου αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος. Αυτές οι εξελίξεις, τονίζει το σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Απλά είναι αποκαλυπτικές για τις συνέπειες της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης.

Πριν λίγες μέρες το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης κατά 10%, για να διασφαλίσει, όπως αναφέρει, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης από την άνοδο του κόστους λειτουργίας λόγω απολιγνιτοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος