Κοζάνη: Κεκλεισμένων των θυρών Περιφορά Επιταφίου -Δεν θα γίνει η Ανάσταση στα κοιμητήρια, έθιμο των κατοίκων

Δε θα λάβει χώρα η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, στα κοιμητήρια της αλλά εντός του Ναού και κεκλεισμένων των θυρών, έκανε γνωστό με ανακοίνωση ο ιερέας του  κοιμητηριακού ναού του  Αγίου Γεωργίου Κοζάνης. Στην ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι  το Μέγα Σάββατο, η τελετή της Ανάστασης, το  πατροπαράδοτο έθιμο των Κοζανιτών που πραγματοποιείται στα Κοιμητήρια της πόλης και προσελκύει εκατοντάδες πιστούς,  δεν θα πραγματοποιηθεί,  παρά  μόνο εντός του Ναού κεκλεισμένων των θυρών.

Στην ανακοίνωση ο πατέρας Νικόλαος Κοντός κάνει γνωστό ότι όλες οι ακολουθίες του ιερού ναού μεταδίδονται σε live stream από τη σελίδα του ναού στο Facebook με τα στοιχεία: Άγιος Γεώργιος Κοζάνης. Ενώ όσοι όσοι θέλουν να διαβαστούν τα ονόματα των κεκοιμημένων τους στη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως να τα αποστείλουν στο email : agiosgeorgioskozanis@gmail.com

Τέλος ο εφημέριος του Ναού στην ανακοίνωση επισημαίνει «Συμπολίτες μπορεί εσείς να μην μπορέσετε να είστε κοντά στους κεκοιμημένους σας, αλλά να είστε σίγουροι και ήσυχοι ότι θα είμαστε εμείς ( ο ιερέας και το προσωπικό του ναού ) μαζί τους για να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της Αναστάσεως.

Καλή Ανάσταση σε όλους!»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος