ertnews.gr

Κάηκε το ιστορικό δημαρχείο Σερβίων – Καταστράφηκαν κειμήλια – Σώθηκαν οι νέες πτέρυγες (video)

02/10 09:19
Κάηκε το ιστορικό δημαρχείο Σερβίων – Καταστράφηκαν κειμήλια – Σώθηκαν οι νέες πτέρυγες (video)

Μετά από μία πραγματική μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσαν λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, υπό έλεγχο τη φωτιά στο δημαρχείο των Σερβίων Κοζάνης.

Από τη φωτιά πού εκδηλώθηκε στη 01:20 το πρωί, καταστράφηκε ολοσχερώς ο πρώτος όροφος του ιστορικού δημαρχείο που είχε χτιστεί το 1936, καθώς υποχώρησε η ξύλινη σκεπή του, ενώ σώθηκαν οι δύο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά, πού θα χτιστούν αργότερα.

Το δημαρχείο είχε καεί και πριν 80 χρόνια, κατά την διάρκεια της Κατοχής. Από την πυρκαγιά κάηκαν και τέσσερα “σουλτανικά φιρμάνια”, τα οποία ήταν αναρτημένα σε κάδρα. Τα φιρμάνια είχαν αναφορές στην ιστορία της περιοχής των Σερβίων προ τού 1900.

Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων – Κοζάνης προσφέρθηκε να στεγάσει προσωρινά κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερβίων, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 9 πυροσβεστικά οχήματα, τόσο από το κλιμάκιο των Σερβίων, που έφτασε άμεσα, όσο και από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών και Καστοριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version