Κοζάνη: Κ. Βέττα – “Πλήρεις αποζημιώσεις οικολογικών σχημάτων και προσκλήσεις για Κομφούζιο” 

Ερώτηση-αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με αιτήματα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με θέμα «Πλήρεις αποζημιώσεις οικολογικών σχημάτων και προσκλήσεις για Κομφούζιο», κατέθεσε η  Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα.

Η ερώτηση βασίζεται σε υπόμνημα της Ένωσης προς την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου, αρχικά, καταγράφεται η δυσαρέσκεια των παραγωγών απέναντι στις φημολογούμενες, αυθαίρετες και άδικες, οριζόντιες μειώσεις στις πληρωμές των οικολογικών σχημάτων (eco schemes) για τις οποίες έχουν εκδοθεί και πληρωθεί τα παραστατικά από το προηγούμενο έτος από τους καλλιεργητές. Έπειτα, παρατίθεται το ζήτημα των άνισων αποζημιώσεων ανά καλλιέργεια και εφαρμογή Κομφούζιο, καθώς για διαφορετικά προϊόντα προβλέπεται τεράστια διαφορά στην κάλυψη και την ενίσχυση. Τέλος, γίνεται αναφορά στην αποζημίωση για την εφαρμογή Κομφούζιο στα ροδάκινα – νεκταρίνια – βερίκοκα, για την καταβολή πολύ λιγότερων χρημάτων, ειδικά για την καλλιέργεια της ροδακινιάς.

Ως εκ τούτου, η κ. Βέττα ζητά ενημέρωση αλλά και άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ενισχυθούν οι αγρότες, τόσο πανελλαδικά, όσο και ειδικότερα στην Π.Ε. Κοζάνης, με τα προβλεπόμενα ποσά και τις απαραίτητες καλύψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος