Κοζάνη – Κ. Βέττα: «Γενικόλογες οι απαντήσεις του υπουργού για την Τηλεθέρμανση»

Γενικόλογες, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις, χαρακτήρισε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλιόπη Βέττα τις απαντήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα στην ερώτησή της, που συζητήθηκε χθες (31/1/2022) στη βουλή σχετικά με τις υποδομές, τη χρηματοδότηση και εν γένει τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη.

Η κ. Βέττα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα, το κόστος κατασκευής και τη χρηματοδότηση του διάδοχου σχήματος (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό κενό που θα προκύψει από το 2023 με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, έως τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Σύμφωνα με την κα Βέττα, ο υπουργός, αντί να αναπτύξει ένα σαφές και αναλυτικό σχέδιο του υπουργείου για την τηλεθέρμανση στην περιοχή, επέλεξε, δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το χρονοδιάγραμμα δε βγαίνει -όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης διαβεβαιώνουν- γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην παροχή της τηλεθέρμανσης ή/και εξάντληση των αποθεματικών της ΔΕΥΑΚ για την αγορά πετρελαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος