Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ»

Πολυήμερες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 9 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου, με την επωνυμία «Πέλεκον 2022» θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Βοΐου.

Οι εκδηλώσεις, που θα είναι πολυσχιδείς και θα καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτισμού, της παράδοσης, της λαογραφίας και της ιστορίας, θα πραγματοποιηθούν σε Σιάτιστα, Γαλατινή, Πελεκάνο, Εράτυρα και Νάματα.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη διοργάνωσης των εκδηλώσεων, Θεοδώρα Λειψιστινού, στις γιορτές αυτές θα ανταμώσουν και πάλι, μετά το κενό που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και πάλι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι άνθρωποι που αγαπούν την παράδοση και την λαογραφία

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, αφού έκανε λόγο για ένα θεσμό που πλέον έχει καθιερωθεί, τόνισε ότι οι γιορτές «Πέλεκον είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι παραδόσεων και πολιτισμού, που δεν το αφήνουν άνθρωποι που κατάγονται από το Βόιο, αλλά η ζωή τους απομάκρυνε απ’ αυτό».

Ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, αφού τόνισε ότι μέσω των εκδηλώσεων αυτών οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα γνωρίσουν ανθρώπους, που κατάγονται από το Βόϊο και προσφέρουν στις τέχνες και τα γράμματα εξήρε τους διοργανωτές για το μέγεθος και την πολυποικιλότητα των εκδηλώσεων.

«Θερμός» υποστηρικτής των εκδηλώσεων αυτών, είναι και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, όπως τόνισε ο αρχαιολόγος Θεοχάρης Τσάμπουρας, που στάθηκε στην ιδιαιτερότητα της πολιτισμικής ταυτότητας του Βοΐου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Κοζάνης και η ΕΡΤ3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ» Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ» Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ» Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ» Κοζάνη: Ημέρες γιορτών Βοΐου 2022 «ΠΕΛΕΚΟΝ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος