Κοζάνη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του Δήμου

Κοζάνη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του Δήμου

Στην αγορά τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα φορτίζονται από τον ήλιο, προχώρά ο Δήμος Κοζάνης τα οποία και αναμένονται το επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσουν στην πόλη της Κοζάνης.
Σταθμός στάθμευσης και φόρτισης, που θα βρίσκεται στον χώρο του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του Δήμου στην βόρεια πλευρά της πόλης, θα κατασκευαστεί από το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας. Κοζάνη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του ΔήμουΣτο πλαίσιο των δράσεων της εβδομάδας κινητικότητας την Πέμπτη  21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νίκης, θα παρουσιαστεί συμβατικός σταθμός φόρτισης ενώ παράλληλα θα εκτεθούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει στην διάθεση του το εργαστήριο ηλεκτρικής ισχύος για την εξάσκηση των φοιτητών.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο υπεύθυνος  καθηγητής Εφαρμογών του εν λόγω εργαστηρίου, Δρ. Δημήτρος Στημονιάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπάρχει η τεχνογνωσία για την υποστήριξη των συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλον. Ο κ Στημονιάρης εξήγησε ακόμα ότι υπάρχουν στην πόλη οκτώ εγκατεστημένοι σταθμοί φόρτισης, έτοιμοι να λειτουργήσουν όποτε χρειαστεί.
Κοζάνη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του ΔήμουΕν τω μεταξύ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρα eco-driving», στην εβδομάδα κινητικότητας θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος ECO Driving «Οδήγησε Οικολογικά! Εξοικονόμησε Χρήματα! Σώσε το περιβάλλον!» Ενώ παράλληλα θα γίνει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στους μικρούς δημότες από τη δημοτική αστυνομία και την Τροχαία Κοζάνης στο κέντρο της πόλης.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη –Δέσποινα Αμαραντίδου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος