Κοζάνη: Στο Δημοτική Συμβούλιο η μεταλιγνιτική περίοδος στον απόηχο των εξαγγελιών

Κοζάνη: Στο Δημοτική Συμβούλιο η μεταλιγνιτική περίοδος στον απόηχο των εξαγγελιών“Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη η πρόταση που  θα αφορά στην απολιγνιτοποίηση, στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, η οποία θα  παρουσιαστεί  στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης  σε ένα περίπου μήνα”,  τόνισε  ο Δήμαρχος  Λάζαρος Μαλούτας, στο περιθώριο της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης βρέθηκε ως θεματική ενότητα, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ καθώς επίσης από την ομάδα  μελέτης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την μεταλιγνιτική εποχή..

«Τα χρονικά περιθώρια  είναι ασφυκτικά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης και «οδηγούν την περιοχή μονοσήμαντα στην καταστροφή» επεσήμανε  ο κ. Μαλούτας, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή.

Κοζάνη: Στο Δημοτική Συμβούλιο η μεταλιγνιτική περίοδος στον απόηχο των εξαγγελιώνΣε ότι αφορά στην ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και στις εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου αλλά και στην απόφαση να αποχωρήσουν οι Δήμαρχοι ο κ. Μαλούτας , επεσήμανε ότι δεν υπήρχαν οι εγγυήσεις και προϋποθέσεις για να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της περιοχής, για να συμπληρώσει ότι αναμένεται ο ορισμός του Προέδρου  της Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ το μάστερ πλαν για την μεταλιγνιτική εποχή αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές καλοκαιριού οπότε και θα υπάρξει διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν από την πλευρά των ενεργειακών Δήμων.

Ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης , τόνισε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σημειώνοντας πως  δεν τον ικανοποίησαν οι εξαγγελίες, επισημαίνοντας ακόμα ότι οι δήμαρχοι οργανωμένα έπρεπε να εκφράσουν τις θέσεις τους και όχι να αποχωρήσουν.

Απογοητευμένος από, την οργάνωση της ημερίδας και  τις εξαγγελίες του Υπουργού Περιβάλλοντος, έμεινε  ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, χαρακτηρίζοντας την, άστοχη, δικαιολογώντας παράλληλα  την απόφαση των Δημάρχων να αποχωρήσουν.

Θετικά μέτρα είδε στις εξαγγελίες του Υπουργού ο Βαγγέλης Σημανδράκος, ιδιαίτερα το μέτρο της ειδικής οικονομικής ζώνης, ενώ όσον αφορά στην αποχώρηση των Δημάρχων τόνισε ότι ήταν  σωστή.

Για υποκρισία έκανε λόγο ο Νόντας Στολτίδης, και κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν. Τέλος ο Φώτης Κεχαγιάς υπογράμμισε ότι η ημερίδα ήταν στην σωστή κατεύθυνση αλλά θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει προετοιμασία και ο Κώστας Κύργιας άσκησε κριτική σε όσους ξαφνικά δηλώνουν ξαφνιασμένοι από τις ανακοινώσεις για την απολιγνιτοποίηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος