Κοζάνη: Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το άνοιγμα της γέφυρας Σερβίων για τα ΙΧ αυτοκίνητα

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, από τις σημερινές δοκιμαστικές φορτίσεις και την αξιολόγηση των πορισμάτων από τον έλεγχο συμπεριφοράς της Γέφυρας Σερβίων, με την τελική εισήγηση των επιστημόνων να δίνει το πράσινο φως ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία για οχήματα ως 3 τόνων, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τα σημερινά τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στην Γέφυρα Σερβίων.

Εάν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που καταγράφονται με εξειδικευμένα μέσα, είναι θετικά τόσο στους δύο προβόλους, πριν το λαβωμένο κομμάτι της γέφυρας, όπου το βάρος των οχημάτων θα φτάσει σταδιακά τους 135 τόνους στις δοκιμαστικές φορτίσεις και στους 9 τόνους στο προβληματικό σημείο, τότε οι καθηγητές θα εισηγηθούν το άνοιγμα της γέφυρας για τα μικρότερα οχήματα.

Ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ακόμη ότι η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με την λειτουργία φαναριών αλλά και μονοδρομήσεις, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται στον 6ο πρόβολο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσει η γέφυρα, παρά μόνον για κάποιες ώρες στην διάρκεια τοποθέτησης των χαλύβδινων τενόντων. Σε ότι αφορά στα βαρέα οχήματα, τα τεστ αντοχής θα επαναληφθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και θα αποφασιστεί μετέπειτα εάν και πότε θα διαπεράσουν το κατάστρωμα της γέφυρας.

Οι δοκιμαστικές φορτίσεις που θα συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή 28 Μαΐου, γίνονται παρουσία του Δρ. Παναγιώτη Πανέτσου, μηχανικών και τοπογράφων της Περιφέρειας και του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως το κόστος κατασκευής έχει ξεπεράσει τις 300 Χιλ ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις τοπικές κοινωνίες που υπέστησαν ζημιά από το κλείσιμο της γέφυρας, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι καταγράφεται για να μπορέσει να υπάρξει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος