Κοζάνη – Γ. Αμανατίδης: «Η τηλεθέρμανση εντάσσεται στο επίδομα θέρμανσης»

Το κόστος της τηλεθέρμανσης εντάσσεται στις προβλέψεις για το επίδομα θέρμανσης όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (πέλετ). Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, αναφέροντας ότι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε φάση έκδοσης.

Η θετική αυτή εξέλιξη, μετά από συνεχείς προσπάθειες και τεκμηρίωση που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον βουλευτή, αναφέρεται, θα ωφελήσει χιλιάδες πολίτες που αξιοποιούν την τηλεθέρμανση και έρχεται να προστεθεί στο πακέτο των ενισχύσεων που ήδη ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε δήλωσή του ο κ. Αμανατίδης αναφέρει ακόμη ότι «στα προβλήματα που προκύπτουν από εξωγενείς παράγοντες και είναι παγκόσμια η Κυβέρνηση απαντά με διεθνείς πρωτοβουλίες για σύσταση μηχανισμού αντιστάθμισης, με οριζόντια εθνικά μέτρα ελάφρυνσης και με ειδικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα που είναι πολύ σημαντικά για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στην περιοχή». Σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους και στα κριτήρια κατανομής του «επιδόματος τηλεθέρμανσης» τηρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις με όλα τα άλλα καύσιμα θέρμανσης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος