Κοζάνη: Ερώτηση Μιχάλη Παπαδόπολου για την Ακρινή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος σχετικά με το θέμα της Ακρινής. Μεταξύ άλλων στην ερώτηση επισημαίνεται:

Πρώτον οι κάτοικοι της Ακρινής βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της ζημίας που τους προκαλεί η Πολιτεία με τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπου εκτός όλων των άλλων λόγω της μελλούμενης μετεγκατάστασης τα τελευταία δέκα έτη δεν συντηρήθηκαν βασικές υποδομές όπως της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της οδοποιίας κα.

Δεύτερον οι πολίτες του Ν. Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνειδητοποιούν με τον πλέον εμφατικό και παραδειγματικό τρόπο την αθέτηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς τους συμπολίτες τους, της Ακρινής και

Τρίτον ο πολίτης εν γένει πληροφορείται την άπρακτη δεκαετή προθεσμία εκπλήρωσης της μετεγκατάστασης ενός χωριού 1000 κατοίκων, για λόγους περιβαλλοντικής ρύπανσης, και ευλόγως απαξιώνει την πολιτική, την καλή νομοθέτηση και την χρηστή και καλή διακυβέρνηση.

Ερωτάται ο Υπουργός

Πρώτον εάν προτίθεστε καταρχάς άμεσα να προωθήσετε   προς ψήφιση τροπολογία που θα παρατείνει με νέα αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης ή άλλη λύση που πιθανώς προτείνετε, με στόχο την «νομοθετική ευταξία».

Δεύτερον πως προτίθεστε να «προστατεύσετε» το κύρος και το θεσμικό ρόλο του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και της πολιτικής διαδικασίας εν γένει από την εύλογη απαξίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος