Κοζάνη: Ερώτηση Κ. Βέττα για ελλείψεις σε αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία

Ερώτηση με θέμα «Οι σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους προκαλούν μεγάλους κίνδυνους στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης» κατέθεσε προς το υπουργείο Υγείας η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα.

Στην ερώτηση καταγράφεται το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, με την κα Βέττα να αναφέρει ότι το Μαμάτσειο διαθέτει μόνο έναν αναισθησιολόγο για τη Μ.Ε.Θ. και έναν για την οικεία Διεύθυνση, γεγονός που αφήνει το νοσοκομείο χωρίς την αναγκαία αυτή ειδικότητα για περίπου 10-12 μέρες τον μήνα, ενώ στο Μποδοσάκειο υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος, ο οποίος προφανώς, όπως αναφέρεται, δε μπορεί να υποστηρίξει μόνος του τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, τονίζει η βουλευτής Κοζάνης, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχουν ήδη παρατηρηθεί περιστατικά όπου οι ελλείψεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε πολίτες που έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας και δε μπόρεσαν να τη λάβουν, λόγω των σοβαρών κενών στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Η κα Βέττα ζητά να ενημερωθεί από το υπουργείο Υγείας για το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη των αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, καθώς και για το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος