Κοζάνη: Επιτροπή λοιμωξιολόγων στο νοσοκομείο

Επιτροπή λοιμοξιολόγων με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Γώγο, βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης για να εξετάσουν τις κατάσταση που επικρατεί λόγω του επιδημιολογικού φορτίου.

Ο κ. Γώγος ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι όλα τα δεδομένα εξετάζονται για τους λόγους που η περιοχή παραμένει με υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε επίσης, ότι τόσο με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού αλλά και τα test, θα περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, μέσα στη μέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για την μεταφορά των περιστατικών μη covid, σε ιδιωτική κλινική της Κοζάνης. Ωστόσο όλα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί και η ψυχιατρική κλινική.

Οι νοσηλευόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής θα μεταφέρθούν σε ιδιωτική δομή της πόλης. Αυτήν την στιγμή στο Νοσοκομείο Κοζάνης παραμένουν 15 κλίνες covid κενές.

Σύμφωνα πάντως με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, παρουσιάζεται πτωτική τάση προς στιγμήν, σύμφωνα και με τα δεδομένα των εισιτηρίων στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, τόνισε ότι είναι συνεχής η επικοινωνία με τα Νοσοκομεία της περιοχής. Ο σχεδιασμός είναι έτοιμος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, οπότε και θα χρησιμοποιηθούν κλίνες ακόμα και της ψυχιατρικής ώστε να υπάρξει δυνατότητα νοσηλείας εφόσον υπάρξει ανάγκη.

“Κάποιοι παράμετροι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα πλήρως όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, θέματα  ατμόσφαιρας, η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος που είναι ένα σημαντικό κομμάτι στις πανδημίες και η ανάγκη υποστήριξης ευάλωτων ανθρώπων οικονομικά και κοινωνικά”.

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από την Κοζάνη ο Χαράλαμπος, Γώγος Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών και μέλος της επιτροπής υπογραμίζοντας  ότι μια πανδημία έχει να κάνει με πολλούς παραμέτρους.   

Σε δηλώσεις της η  Δάφνη Καϊτελίδου πρόεδρος του Οργανισμού για τη διασφάλιση ποιότητας στην υγεία,  ανέφερε ότι η Κοζάνη είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη «Ήρθαμε να δούμε τα προβλήματα του νοσοκομείου, να βοηθήσουμε για να διαχειριστούμε την κρίση”.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ,  η διοίκηση και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κοζάνης, η 3η ΥΠΕ, ο τοπικός ΕΟΔΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος