Κοζάνη – Επιστημονικό συνέδριο: “Ο διαρκής αγώνας για την απελευθέρωση στη Δυτική Μακεδονία 1821-1912”

Το Β΄ Επιστημονικό Συνέδριο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών, υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και το θέμα του είναι «Ο διαρκής αγώνας για την απελευθέρωση στη Δυτική Μακεδονία 1821-1912», δηλαδή από την έναρξη της Επανάστασης έως τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, με τους χαιρετισμούς, και θα ακολουθήσει η Α΄ Συνεδρία με τίτλο «Η Επανάσταση και οι Επαναστάσεις στη Δυτική Μακεδονία». Στις 19:00 θα αρχίσουν οι εισηγήσεις της Β΄ Συνεδρίας με τίτλο «Μορφές και δράσεις στην προεπαναστατική Δυτική Μακεδονία».
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9:15 το πρωί θα διεξαχθούν η Γ΄ και Δ΄ Συνεδρία με τίτλους «Η Δυτική Μακεδονία μέσα από τις εκδόσεις και τα χειρόγραφα» και «Η Δυτική Μακεδονία μετά την Επανάσταση», αντίστοιχα. Οι εισηγήσεις της Ε΄ και τελευταίας Συνεδρίας, με τίτλο «Από την Επανάσταση του 1878 στους Βαλκανικούς πολέμους», θα ξεκινήσουν στις 17.30 το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος