Κοζάνη: Επίσκεψη Σ. Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ Καρδιάς

“Ο ΑΗΣ Καρδιάς όπως τον ξέραμε πράγματι έκλεισε, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος λειτουργίας του. Όμως, κάτι νέο γεννιέται στη θέση του”. Αυτό ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, που επισκέφτηκε τον «νέο» ΑΗΣ Καρδιάς.

Ο κ Κωνσταντινίδης τονίζει παράλληλα, ότι ηλεκτρολέβητες που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση στη μεταβατική περίοδο και αμέσως μετά η συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, που θα τροφοδοτεί τρεις πόλεις και τα περίχωρά τους, οι λέβητες φυσικού αερίου, ένα Φ/Β πάρκο, ίσως μια αντλησιοταμίευση και μία μονάδα μπαταριών, μπορούν να μετατρέψουν τον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό, σε ένα σύγχρονο και μοναδικό για τον πλουραλισμό του ενεργειακό hub, παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη μπήκε άλλη μια κρίσιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο ψηφιδωτό της ενεργειακής και αναπτυξιακής μετάβασης του τόπου. “Θα χρειαστούν και άλλες πολλές. Με ομοψυχία και κοινή προσπάθεια θα μπουν και οι υπόλοιπες, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα νέα δεδομένα στη δυναμική αυτή διαδικασία”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος