Κοζάνη: Επίσκεψη γενικής πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της συζήτησης του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, με τη Γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία του αναπληρωτή διευθυντή του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γεώργιου Θεοδωράκη.

Η Γενική Πρόξενος υποστήριξε  ότι βασικό λόγο της επίσκεψής της αποτέλεσε η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα μεταβαίνει στην απανθρακοποίηση, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Δήμου για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της τηλεθέρμανσης, σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και  ανακύκλωσης, καθώς και στην ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Μαλούτας ανέλυσε σε αδρές γραμμές στον σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας (Virtual Net Metering), την τηλεθέρμανση, την  ηλεκτροκίνηση, καθώς και την αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού. Επίσης, ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε μία σειρά προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος για Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ υπογράμμισε την  πρόθεση συμμετοχής της Κοζάνης στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Στο πλαίσιο των επαφών της η κ. Σίβυλλα Μπέντικ και ο κ. Γεώργιος Θεοδωράκης, συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος