Κοζάνη: Ενημέρωση για το ισχύον καθεστώς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των Νομικών

Κανονικά θα προχωρήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών βάσει του πληθωρισμού, παρά τα αιτήματα για προσωρινό πάγωμα της σχετικής πρόβλεψης λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε το μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης κα. Γεωργία Κουνάβα, ότι από 1ης Ιανουαρίου 2023 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αυξήσεις άνω του 8% στις εισφορές τους. Γι αυτό υπάρχει έντονος προβληματισμός μεταξύ των συναδέλφων για το κοινωνικό-ασφαλιστικό καθεστώς στο οποίο επέρχονται συνεχώς αλλαγές και υπάρχει μία ρευστότητα για το τι μέλλει γενέσθαι έως ότου συνταξιοδοτηθούν.

Ομαδικό Εργαστήριο Νομικής Πληροφόρησης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στους προβληματισμούς αυτούς, διοργανώνει σε συνεργασία με το Περιφερειακό ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Δυτ. Μακεδονίας/Κοζάνη, στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων», Ομαδικό Εργαστήριο Νομικής Πληροφόρησης με θέμα «Το ισχύον καθεστώς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των Νομικών.

Το Ομαδικό Εργαστήριο Νομικής Πληροφόρησης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  23 Ιανουαρίου και ώρα 12:00-16:00, στο πλαίσιο του οποίου νομικοί  συνεργάτες  του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο  Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης, τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα για την Covid 19.

ΕΡΤ Κοζάνης: Μακης Νασιάδης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος