Κοζάνη: Εκδήλωση «Μνήμη της Άλωσης – 573 Χρόνια μετά»

Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Μνήμη της Άλωσης – 573 Χρόνια μετά», διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης, τιμώντας την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2026, στις 19:00, στην Αίθουσα «Φίλιππος», με κεντρική ομιλήτρια την φιλόλογο – καθηγήτρια, Δέσποινα Κηπάρογλου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Η Άλωση της Πόλης μέσα από τις πηγές της εποχής». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η 11η Χορωδιακή Συνάντηση, με τη συμμετοχή χορωδιών από την περιοχή και όχι μόνο, οι οποίες θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη της Άλωσης και της ιστορικής κληρονομιάς του Ελληνισμού.

Θα συμμετέχουν: η Βυζαντινή Χορωδία «Οι Τρεις Ιεράρχαι», η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Συλλόγου Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς», η Δημοτική Χορωδία Πλατέος – Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας και η Χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος