Κοζάνη: Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης

 Την 110η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, γιορτάζει σήμεραΤρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, η πόλη της Κοζάνης.

Στις 10:30, θα τελεστή η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στις 11:10, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Γεώργιο Δελιόπουλο, Φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και η κατάθεση στεφάνων. Με την ολοκλήρωση της τελετής ο Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση στους επισήμους και τους δημότες στο Δημαρχείο. Η καθιερωμένη παρέλαση, μαθητών, προσκόπων και οδηγών, Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου, Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και συλλόγων, θα ξεκινήσει στις 12:00, στην οδό Παύλου Μελά.

Μετά την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Χοροί των αλησμόνητων πατρίδων», την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Απελευθέρωση της Κοζάνης και των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή. Παραδοσιακοί χοροί του Πόντου, της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Θράκης θα παρουσιαστούν από χορευτικές ομάδες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος