Κοζάνη: Δυο νέοι αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Με δυο νέους αναπνευστήρες βαρέως τύπου εξοπλίστηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιου Γκανάτσιου προχώρησε, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Ηλία Τοπαλίδη, σε επιχορήγηση του Νοσοκομείου, ύψους 60.000 ευρώ. Η επιχορήγηση αυτή δόθηκε για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του Covid-19. Η Περιφερειακή Αρχή, αναφέρει ο κ. Τοπαλίδης,  εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας και φροντίζει για τη θωράκισή τους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

 

Κοζάνη: Δημιουργία- Λειτουργία Οδοντιατρείου ΑΜΕΑ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Το έργο της «Δημιουργίας – Λειτουργίας Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας με δυνατότητα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας για άτομα με αναπηρία υπό γενική αναισθησία» για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Πρόκειται για την υποβολή πρότασης στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2012-2016, προϋπολογισμού 25.000€, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, είναι μία άρτια πρόταση που στάλθηκε από τον Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιο Γκανάτσιο κι επιμελήθηκε η Διευθύντρια του Οδοντιατρείου Ολυμπία Πλιάχα, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τη δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για άτομα με αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος