Κοζάνη: Δράσεις ευαισθητοποιήσεις για  διαχείριση των αποβλήτων ανακύκλωση από την ΔΙΑΔΥΜΑ σε όλη την Δ. Μακεδονία

Εκδηλώσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την διαχείριση των αποβλήτων και την ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή, ξεκίνησε η ΔΙΑΔΥΜΑ.ΑΕ, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αρχή των δράσεων όπου η Διαδημοτική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προωθεί με αυτόν τον τρόπο την επαναχρησιμοποίηση ως καλή πρακτική διαχείρισης αποβλήτων, ξεκίνησε  από την πόλη της Κοζάνης ενώ θα ακολουθήσουν  στην Πτολεμαΐδα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν σε 14 πόλεις της περιφέρειας.

Περιβαλλοντικές συμπεριφορές

Με σύνθημα «Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε μέλλον. Υιοθετούμε φίλο-περιβαλλοντικές συμπεριφορές. Εντάσσουμε την επαναχρησιμοποίηση στην καθημερινότητα μας»μ στελέχη και εργαζόμενοι στην ΔΙΑΔΥΜΑ.ΑΕ βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ενημερώνοντας τους πολίτες ενώ παράλληλα μοίρασαν  τσάντες πολλαπλών χρήσεων στους περαστικούς.

Παράλληλα επικοινώνησαν τον ορθό τρόπο της ανακύκλωσης παρουσιάζοντας τους αντίστοιχους χρωματικά κάδους για κάθε υλικό στους πολίτες που σε μεγάλο ποσοστό έχουν αγκαλιάσει την ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή που ξεκίνησε  από το 2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επετειακές εκδηλώσεις 

Τόσο η συγκεκριμένη εκδήλωση όσο  και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν  στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων της ΔΙΑΔΥΜΑ και των 5 ετών της ΕΠΑΔΥΜ.

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζει  πολύ καλά την  λειτουργία του Περιφερειακού Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων με την εφαρμογή βιώσιμων μεθόδων διαχείρισης, για την επίτευξη των στόχων της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ελαχιστοποιώντας το κόστος για τον πολίτη.

ΕΡΤ Κοζάνη: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος