Κοζάνη: Διαμαρτυρία κατοίκων για τα φωτοβολταϊκά με συμβολική δενδροφύτευση

Με το σύνθημα “Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά” οι κάτοικοι της ΤΚ Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην προχωρήσει το έργο που θα επεκταθεί σε μια έκταση 520 στρεμμάτων μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών τους. Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κοζάνης προχώρησαν σε δενδρφύτευση στην περιοχή όπου θα επεκταθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, με τις εργασίες να ξεκινούν τον επόμενο μήνα, αφού ήδη έχει δοθεί και η άδεια από την ΡΑΕ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Καλαμιάς Αθανάσιος Πενογλίδης, ζητώντας να αποσυρθεί η εταιρεία.

Οι κάτοικοι ζητούν να μείνει ελεύθερο το βουνό στις πλαγιές του οποίου εκτίνεται το χωριό με αρκετούς εξ αυτών να έχουν επενδύσει χτίζοντας τις κατοικίες τους για να βρίσκονται κοντά στην φύση.

Κοζάνη: Διαμαρτυρία κατοίκων για τα φωτοβολταϊκά με συμβολική δενδροφύτευσηΣτο ίδιο μήκος διαμαρτυριών κτηνοτρόφοι της περιοχής και αγρότες καθώς επίσης Πρόεδροι και κάτοικοι όμορων χωριών από το Βατερό, τα Σιδερά, Αλωνάκια και Σκήτη οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Στο σύνολό τους οι κάτοικοι δηλώνουν υπέρ της πράσινης ανάπτυξης όχι όμως άναρχα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα όπως επεσήμαναν αρκετοί κάτοικοι επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο βουνό υπάρχει ο ελληνικός κέδρος σπάνιο είδος δέντρου προς εξαφάνιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος