Κοζάνη: Χωρίς νέες θέσεις τα κοιμητήρια της πόλης

Στην αναμονή προκειμένου να προχωρήσουν στην κηδεία και την ταφή του δικού τους ανθρώπου, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Κοζάνης, καθώς τα κοιμητήρια του Αγίου Γεωργίου έχουν γεμίσει, μια και οι εκταφές είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, η αρμόδια για τα Κοιμητήρια, αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Ελπίδα Κουϊμτζίδου, ανέφερε ότι ήδη μόνο φέτος έχουν υπερκαλυφθεί οι 200 θέσεις, που ήταν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, λόγω των αυξημένων θανάτων από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι νέοι θάνατοι από τις εκταφές.

Μάλιστα τόνισε, ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και την τελευταία σπιθαμή των Κοιμητηρίων, ώστε να δημιουργηθούν περίπου 20 νέες θέσεις, οι οποίες και πάλι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, όπως ανέφερε η αρμόδια για τα Κοιμητήρια, αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Ελπίδα Κουϊμτζίδου έχει ληφθεί η απόφαση εκταφής των νεκρών μετά το πέρας της 5ετίας από το θάνατό του, η οποία δε θα παρατείνεται ακόμη και αν οι οικογένειες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο.

Το ζήτημα αυτό είχε απασχολήσει και την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε αποφασίσει τη δημιουργία των νέων Κοιμητηρίων στη θέση «Παλιάμπελα», που βρίσκεται ανάμεσα στην Φτελιά και τα Πετρανά, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας, σε έκταση 77 στρεμμάτων, στην οποία θα υπήρχαν εκτός των άλλων και χώροι πρόσβασης, στάθμευσης 150 θέσεων, Εκκλησία, Οστεοφυλάκιο και Χωνευτήρι.

Η κατασκευή τους, παρότι έχουν πάρει όλες τις εγκρίσεις, έχει σταματήσει, καθώς δεν προχώρησαν όλες οι απαλλοτριώσεις των ιδιόκτητων εκτάσεων, λόγω της αντίρρησης που έχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες για το τίμημα που δίνει ο Δήμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος