ertnews.gr

Κοζάνη: black out στην τηλεθέρμανση- εκτός  συστήματος οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου λόγω βλάβης

28/01 00:20
Κοζάνη: black out στην τηλεθέρμανση- εκτός  συστήματος οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου λόγω βλάβης

Κοζάνη: black out στην τηλεθέρμανση- εκτός  συστήματος οι μονάδες του Αγίου Δημητρίου λόγω βλάβηςΑπό αύριο το απόγευμα (Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020), θα αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα στην παροχή της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, μετά το black out που προκλήθηκε, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι και οι τρεις μονάδες 3, 4 και 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, που τροφοδοτούν το σύστημα, βρίσκονται  εκτός λειτουργίας.

Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Κυτίδης ήταν αδύνατη η παροχή της θερμικής ενέργειας μετά από βλάβη των μονάδων και  αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τη ΔΕΗ, ενώ δεν βοηθά προς το παρόν και η χρήση του πετρελαίου από τα λεβητοστάσια που ενισχύουν το σύστημα της τηλεθέρμασνης.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για  black out στην τηλεθέρμανση η οποία  καλύπτει την πόλη της Κοζάνης, την τοπική κοινότητα Χαραυγής και την περιοχή της ΖΕΠ, εξαιτίας της βλάβης στις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου,  που βγήκαν εκτός λειτουργίας. Ο κ. Μαλούτας με αφορμή  το σημερινό πρόβλημα στο δίκτυο, αλλά και για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, τόνισε ότι η απόσυρση των μονάδων θα πρέπει να αναθεωρηθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή, καθώς ο χρόνος είναι λίγος, για να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία από εναλλακτικές πηγές ενέργειας που θα καλύπτουν και την θέρμανση της περιοχής. Μάλιστα θα δοθεί υπόμνημα και στον Υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος θα επισκεφτεί την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version