Κοζάνη: Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο (video)

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊου, σε ένα εικοσιτετράωρο, είχαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Στα όριο του κινείται το σύστημα υγείας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης καθώς δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε για χθες Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 ο ΕΟΔΥ, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εντοπίστηκαν τα 245, από τα συνολικά 346 κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία. Στην  Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς είχαμε χθες 49 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας 26 και στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών επίσης 26.

Με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αυξάνεται παράλληλα και η πίεση στο νοσοκομείο Κοζάνης. Η απλή κλινική covid αλλά και η ΜΕΘ έχουν γεμίσει, και ήδη έγιναν και διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.  Συνολικά στο νοσοκομείο Κοζάνης νοσηλεύονται 65 ασθενείς, που είτε έχουν διαγνωστεί με κορονοϊο ή χαρακτηρίζονται ως ύποπτα περιστατικά.

Την υψηλή θετικότητα στην ΠΕ Κοζάνης, δείχνουν και τα rapid tests. Χθες Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, σε ελέγχους που υποβλήθηκαν 411 πολίτες, θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν 52,  με διάμεση ηλικία τα 30 έτη και το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 12,6%.

Ρεπορτάζ: Μ. Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος