Κοζάνη: Αποφάσεις Σωματείων για κινητοποιήσεις

Σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Οδηγών, Γουνεργατών Σιάτιστας, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Εργαζομένων στην ενέργεια. Κύριο ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν το θέμα που σχετίζεται με την έξαρση της πανδημίας αλλά και η κατάσταση στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο, όπως τονίστηκε, έχει φτάσει σε τραγική κατάσταση.

Στη συζήτηση επίσης αναδείχθηκαν τα προβλήματα που έχουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες με κύρια τα προβλήματα της ακρίβειας αλλά και της θέρμανσης και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν και τα ζητήματα και οι συνέπειες από το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης που είναι σε εξέλιξη αλλά και ο αγώνας για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη που στοχεύει, όπως ειπώθηκε, να βάλει “στον γύψο” το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Αποφασίστηκε αγωνιστικός προγραμματισμός ο οποίος θα κλιμακωθεί με πανελλαδική πανεργατική απεργία τον Δεκέμβριο σε συντονισμό με δεκάδες ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία σε όλη την χώρα. Την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Κοζάνης για την ανάδειξη των ζητημάτων της υγείας. Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 11, προγραμματίζεται κινητοποίηση στη ΔΕΥΑ Κοζάνης, για τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση. Και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 11 θα γίνει κινητοποίηση έξω από τον ΔΕΔΔΗΕ ενάντια στις αυξήσεις στο ρεύμα και με αίτημα να μη γίνει καμία διακοπή σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος