Δ. Μακεδονία: Από 25/7 η μείωση στο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος

Από τις 25 Ιουλίου και μετά θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των οικιακών καταναλωτών της Δυτικής Μακεδονίας η μείωση κατά 40% στην τιμή του ρεύματος. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την οποία προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με την συμμετοχή Δήμαρχων της περιοχής και Βουλευτών της κυβέρνησης.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε παράλληλα ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την διευθέτηση και διάθεση του ειδικού τιμολογίου και στους επαγγελματίες μια διαδικασία όμως που είναι πιο πολύπλοκη αλλά και νομικά και πολιτικά σύνθετη καθώς αφορά ζητήματα ανταγωνισμού.

Όσον  αφορά το ζήτημα των ωρών λειτουργίας των ΑΗΣ Αμυνταίου και ΑΗΣ Καρδιάς και τις πιθανές επιπτώσεις που αυτή μπορεί να επιφέρει και στις τηλεθερμάνσεις ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί ο στραγγαλισμός της παραγωγής στον οποίο οδήγησαν την περιοχή κάποιοι πολύ νωρίτερα θέλοντας να κλείσουν δέκα μονάδες και μάλιστα στις πλάτες 3000 εργαζομένων.

«Προσπαθούμε να βρούμε άμεσα λύσεις να αποφύγουμε τον στραγγαλισμό της παραγωγής πλην όμως είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν αλλάζουν εύκολα» τόνισε ο κ. Δημητριάδης εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει με αγώνα και προσπάθεια από τηξ κυβέρνηση και την τοπική κοινωνία που θα δοθεί σημαντική παράταση λειτουργίας για τους δυο ΑΗΣ.

Σχολιάζοντας επίσης την προσφυγή στην δικαιοσύνη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της Αυτοδιοίκησης για ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της αποεπένδυσης ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως αναμένει με ενδιαφέρον την έκβαση της νομικής αυτής διαδικασίας καθώς κινείται ενάντια σε μια τελεσίδικη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου με την οποία απαιτήθηκε μια αναγκαστική προσαρμογή σημειώνοντας παράλληλα πως δεν ήταν σχέδιο της κυβέρνησης η αποεπενδυση την οποία από 40% που αποτελούσε προαπαιτούμενο κινείται μόλις στο 20%.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ