Κοζάνη: Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

«Η κοινωνία της Κοζάνης περιμένει ικανοποιητικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση» μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ότι «μέχρι το 2028 θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες της χώρας». Αυτό τονίζουν  στην κοινή τους ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΖΑ και η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Καλλιόπη Βέττα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «ηδήλωση αυτή είναι αποσπασματική και βεβιασμένη ως διακήρυξη, και μόνο ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μάλιστα με έλλειψη τεκμηρίωσης και προοπτικής, μπορεί να εκληφθεί». Μάλιστα, αφού προσθέτουν ότι «η ακριβής ερμηνεία της δήλωσης αυτής σημαίνει διακοπή της επένδυσης για τη μονάδα Πτολεμαϊδαδα V», τονίζουν ότι «δεν έχει νόημα να επενδύεις σε μια νέα μονάδα η οποία μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα σε 2 χρόνια για να λειτουργήσει 7 χρόνια μόνο».

Και καταλήγει η κοινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡIΖΑ και της βουλευτή Κοζάνης του κόμματος, Καλλιόπης Βέττα: «Η δήλωση αυτή προϊδεάζει για ακόμη πιο μαύρες μέρες για την Δυτική Μακεδονία, από όσο τα κυβερνητικά στελέχη μας προετοίμασαν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος