Κοζάνη: Αίτημα σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ Φ/Β από Ενεργειακή Κοινότητα

Αίτημα σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ υπέβαλε η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ενεργειακή Κοινότητα Δημητρίου Υψηλάντη» για το πρώτο έργο Φωτοβολταϊκού Σταθμού, με Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό, ισχύος 500KWh, σε έκταση που εκμισθώθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η αίτηση αυτή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δίκτυο «Όφελος», είναι η πρώτη που υποβάλλεται στην περιοχή από Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών για έργο Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού και από τις ελάχιστες αντίστοιχες σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία μπορεί να ανοίξει δρόμους για την προώθηση της ουσιαστικής και πρακτικής συμμετοχής των πολιτών σε σχήματα ενεργειακών κοινοτήτων.

Παράλληλα και οι υπόλοιπες κοινότητες του δικτύου «Όφελος», ήδη δρομολογούν την υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης έργων Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού.

Στο Δίκτυο εκτός από την Ενεργειακή Κοινότητα Δημητρίου Υψηλάντη, συμμετέχουν και οι Ενεργειακές Κοινότητες Ελλησπόντου και PROUD FARM.

Μέσα από παρόμοια ενεργειακά έργα -αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση- το δίκτυο επιδιώκει οι πολίτες που θα συμμετέχουν στις ενεργειακές κοινότητες να απολαμβάνουν φθηνή και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, μέσω του συμψηφισμού της ενέργειας, που θα παράγεται με αυτήν που θα καταναλώνουν τα μέλη του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος