Κοζάνη: Διακομιδή στην Αθήνα από ξηράς και αέρος για δυο μικρά αδελφάκια (βίντεο)

Συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ένα 3χρονο αγόρι, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το παιδάκι μαζί με την μικροτερη αδερφή του, μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Επειδή δεν υπήρχε όμως κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά και σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Κοζάνη: Διακομιδή στην Αθήνα από ξηράς και αέρος για δυο μικρά αδελφάκια  (βίντεο)
ΕΡΤ

Η επιχείρηση διακομιδής

Με συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας που άνοιγε τον δρόμο στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, το 3χρονο παιδί μεταφέρθηκε συνοδεία εντατικολόγου και παιδιάτρου του νοσοκομείου Κοζάνης στο Αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης, όπου παραλήφθηκε από στρατιωτικό αεροπλάνο, για να μεταφερθεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης.

Κοζάνη: Διακομιδή στην Αθήνα από ξηράς και αέρος για δυο μικρά αδελφάκια  (βίντεο)
ΕΡΤ
Κοζάνη: Διακομιδή στην Αθήνα από ξηράς και αέρος για δυο μικρά αδελφάκια  (βίντεο)
ΕΡΤ

Στο ΑΧΕΠΑ και η αδερφή του 3χρονου 

Την ίδια σχεδόν ώρα μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και η αδερφούλα του 3χρονου, ηλικίας 2 ετών, που επίσης παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά απο τις απαραίτητες προετοιμασίες διακομιδής, απογειώθηκε με κατεύθυνση την Αθήνα στις 12.03 μ.μ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος