Κοζάνη: 130 στρέμματα μπορούν να αποδεσμευτούν από το στρατόπεδο Μακεδονομάχων

Οι εκτάσεις που αποδεσμεύονται στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων υπολείπονται των απαιτήσεων της πόλης και του δήμου Κοζάνης, όχι μόνο ως έκταση αλλά και ως χωροθέτηση μέσα στο στρατόπεδο. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώνοντας την απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία από το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων μπορούν να αποδεσμευτούν περίπου 130 από τα 440 στρέμματα.

Ο δήμος Κοζάνης ζήτησε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας να προσδιορίσει τις εκτάσεις οι οποίες δεν είναι επιχειρησιακά αναγκαίες για στρατιωτικούς λόγους, στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαλούτας, στην παρούσα φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα να απομακρυνθούν δραστηριότητες από το στρατόπεδο Μακεδονομάχων στις οποίες απασχολείται στρατιωτικό αλλά και πολιτικό προσωπικό, σε μία περίοδο κατά την οποία το ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα 130 στρέμματα βρίσκονται στο δυτικό μέρος του στρατοπέδου και δεν έχουν επαφή με την οδό Παπανδρέου, ενώ, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν είναι διαθέσιμα ούτε τα 6 στρέμματα που ζητήθηκαν για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει νέες συζητήσεις στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια θα καταθέσει οριστική εισήγηση για λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος