Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς του πολιτισμού στη Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινά το Κίνημα Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαρκούς παρουσίας στις τοπικές κοινωνίες και της δέσμευσης για ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό και βιώσιμο πολιτιστικό μοντέλο.
Οι συναντήσεις παρουσία του Γραμματέα του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Δημοκρατίας, Γιάννη Κωνσταντακόπουλου θα πραγματοποιηθούν σήμερα 10 και αύριο 11 Ιουλίου και θα περιλαμβάνουν επαφές με:
τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κοζάνης, Γιάννη Ιωαννίδη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Στέλιο Χλιαρά, με επιστημονικούς συνεργάτες σε θέματα πολιτισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με το διοικητικό συμβούλιο του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης.
Στόχος των συναντήσεων, όπως αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατίας, είναι η καταγραφή των αναγκών, των προκλήσεων και των δυνατοτήτων που παρουσιάζει η πολιτιστική δραστηριότητα στην περιφέρεια αλλά και η διαμόρφωση προτάσεων για έναν πολιτισμό που δεν αποκλείει και δεν εγκαταλείπει τις τοπικές κοινωνίες.
Το Κίνημα Δημοκρατίας θεωρεί ότι «ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο λίγων, αλλά θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα, αναπτυξιακό εργαλείο και πεδίο δημοκρατίας.
Η αντιπροσωπεία του Κινήματος, αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτισμού και εκπροσώπους των οργανώσεων Κοζάνης και Δυτικής Μακεδονίας, θα μεταφέρει στις επόμενες θέσεις και παρεμβάσεις του Κινήματος τα συμπεράσματα αυτών των συναντήσεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος